INFODAGE PÅ KME

EFTERSKOLERNES AFTEN 2020

EFTERSKOLERNES DAG 2020

Cuba-workshop m. Rune Harder Olesen

Torsdag d. 24.10 får vi besøg af Rune Harder Olesen mfl. Nedenfor en beskrivelse af hvad eftermiddagen og aftenen kommer til at indeholde:

Ensemble Rumbera er en gruppe bestående af professionelle cubanske og danske musikere og dansere.
Vi laver workshops/masterclasses og koncerter.
Stilarten er afrocubansk folklore (Yoruba, Arará, Bantú, Abakuá, Rumba, Comparsa)
Cubanerne hører til blandt de bedste i verden indenfor den afrocubanske folklore.

Eleverne kommer derefter til at stifte bekendtskab med den afrocubanske clave både i 4/4 og 6/8, og de vil lære nogle afrocubanske sange, som skal synges med akkompagnement af klap. Det er altid en stor udfordring både polyrytmisk og koordinationsmæssigt.

Sang delen forgår under ledelse af en af Cubas allerbedste og mest karismatiske sangere, Boris Reyes, som vi er så heldige at kunne arbejde med, da han nu er bosat i Barcelona, ligesom vores virtuose percussionist Raydel Medina, der også hører til på øverste hylde.

Rune Harder er percussionist og er den mest indspillede studie musiker herhjemme. Han har turneret med CV. Jørgensen, Hanne Boel, Lis Sørensen, Savage Rose, Gnags, og mange flere...
Derudover har Rune studeret og spillet afrocubansk folklore ved mange langvarige ophold i Havanna og i perioder undervist på samtlige konservatorier herhjemme.

Vi slutter programmet af med en masterclass hvor vi giver eksempler på forskellige stilarter som batá, bembé, palo, makuta, rumba etc. Dette er både med sang, dans og percussion.

I kan gå ind på vores fb side:
www.facebook.com/ensemblerumbera
Her ligger der bl. a. beskrivelser og videoer.

Musikbakken 2, Klejtrup
9500 Hobro