FAQ

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde et hurtigt svar på de spørgsmål som vi ofte får. Siden opdateres løbende.
Vi opfordrer selvfølgelig til at I kigger rundt på siden - her er en hel masse vigtig og spændende information.

 

 

Musik

Man må gerne være dygtig på sit instrument. Man må også være nybegynder eller alt der i mellem. Sagt på en anden måde; vi laver efterskole for alle jer, der brænder for musik uanset jeres niveau. 

Det er muligt at tilkøbe soloundervisning. Det koster 2100 kr. for 10 gange á 25 minutter. Man binder sig for et halv år ad gangen. Herefter kan man fortsætte på det samme instrument eller evt. skifte. Ca. 75 % af vores elever har soloundervisning, de fleste på et instrument, nogle enkelte får undervisning på 2.

Hvis du spiller et blæserinstrument eller på stryger, skal du selv medbringe. Guitarister og bassister har ofte deres eget med, men skolen har også en lang række, som du gerne må låne. Pga. corona anbefaler vi i dette og det kommende skoleår, at sangere medbringer deres egen mikrofon for at mindske smittefare.

Økonomi

Du kan finde ugeprisen inde på vores siden om økonomi. Se mere her
Alle får et tilskud fra staten til at dække en del af deres udgifter. Størrelsen på tilskuddet afhænger af forældrenes indkomst.
Man kan også søge skolen om supplerende elevstøtte, hvis man f.eks. er blevet arbejdsløs. Kontakt skolens kontor for mere information. Kontakt dem her

 

Det kan være en god ide at have et mindre beløb med i lommepenge til diverse småindkøb i Klejtrup. Du finder både en bager, brugs, et pizzaria og en genbrugsbutik.
Derudover skal du regne med at medbringe lommepenge, når vi skal på udlandstur.
Mange elever siger, at et beløb på 50-100 kr. om ugen er passende - andre bruger selvfølgelig mere.

 

Prisen for opholdet dækker al undervisning, rejser etc.
Hvis man ønsker soloundervisning, er der merbetaling for dette. I skoleåret 2020/21 er prisen 1900 kr. for 10 gange.
For skoleåret 2021/22 skal man regne med en merudgift for deltagelse i landsstævnet. Den endelige pris afhænger af, hvor årets skolerejse går hen: Om det er en tur til Berlin eller en oversøisk rejse til f.eks. Cuba.
Derudover vil mange elever gerne købe en eller flere årstrøjer

 

Geografi

Ja, der kører busser fra Klejtrup til hendholdsvis Hobro og Viborg. Herfra kan man komme med tog og busser til øvrige dele af landet. Bussen kører primært i hverdagen, i weekenden er der en enkelt bus, der kører til skolen søndag aften.

Se tider på rejseplanen.dk
Nogle elever benytter sig af flextrafik - her kan man blive transporteret til udkanten af Klejtrup by.
Firmaet efterskolebussen.dk kører også forbi Klejtrup Musikefterskole. Her kan man blive hentet på skolens parkeringsplads fredag eftermiddag og komme igen søndag aften. Efterskolebussen kører til mange forskellige steder i landet. Læs mere på deres hjemmeside

Vi får elever fra hele landet, selvom størstedelen af skolens elever kommer fra Jylland, har vi også en større gruppe fra Sjælland og Fyn. I indeværende skoleår har vi f.eks. 10 elever fra Sjælland.

Efterskolelivet

Vi fordeler jer på værelser, inden I starter på skolen. Vi har fokus på at blande jer mest muligt i forhold til klassetrin, hvor I kommer fra i landet, og hvilken klasse I skal gå i.
Man kan ikke ønske sig et bestemt værelse, men der kan selvfølgelig være særlige hensyn, som vi vil prøve at tage hensyn til.
Som udgangspunkt bor man med de samme hele året, men omkring efterårsferien vil der være mulighed for at ønske sig ud af sit værelse, hvis der er noget, der slet ikke fungerer.

Her er pakkelisten fra dette skoleåret:

Dyne, hovedpude, rullemadras og sengelinned
Håndklæder og toiletsager 
Idrætstøj, idrætssko til inde og udebrug 
Tøj
Vasketøjskurv eller pose
Skriveredskaber, lineal, passer, tegnetrekant/vinkelmåler, saks og lommeregner
Bærbar computer 
Kopi af 9. kl. afgangsbevis (gælder 10. kl. + 10. Å elever)
Nødvendig medicin
Sygesikringsbevis
Det kan være en god ide at medbringe en lille pakke Pamol eller andet smertestillende. Opbevares i din safetyboks
Instrumenter 
Drikkedunk 

Hvis du har flg. ting, vil det være en god ide at medbringe:
Musikanlæg
Sangbøger/nodebøger
Badmintonketcher
Rulleskøjter/Skateboard
Fodboldstøvler og benskinner
Termokande?
Sengetæppe
Plakater og anden hygge til værelset
Cykel og cykelhjelm
Indendørssko
Regntøj og gummistøvler
Bed-roller

Generelt

Vi holder en række dage og aftener, hvor du og dine forældre kan besøg skolen og høre mere om vores tilbud. Du finder datoer på vores side Besøg os

Efterskolernes dag ligger altid den sidste søndag i september. Læs mere om programmet her på Klejtrup Musikefterskole på siden om efterskolernes dag.

Du skal vælge en efterskole, som passer til dig. Hvilken afhænger jo selvfølgelig af, om du har nogle særlige interesser, men også af, hvilke værdier, du tænker, er vigtige. Skal der være lige mange drenge og piger på skolen, hvilke regler er der, hvordan er undervisningen, hvor mange timer om ugen osv. Vi synes, det er godt, hvis du kan besøge skolen og med dine egne ører og øjne mærke, om det her er et sted, du kunne tænke dig at gå.

Læs her, hvornår du kan besøge Klejtrup Musikefterskole

Det er svært for os at give et klart svar på, men der er nogle tidpunkter i løbet af året, hvor der typisk bliver lidt bevægelse i listen. Her er vores bedste bud:
Midt-September året før skolestart: Her skal der betales indskrivningsgebyr på 2000. Vi oplever ofte at det er på dette tidspunkt, at nogle genovervejer deres tilmelding.
Marts - halv år før skolestart: Her er der tilmeling til ungdomsuddannelser. Hvis man har fortrudt sit valg af efterskole vil det ofte være her vi hører, at nogle alligevel ikke ønsker en plads.
I månederne op til skolestart er der altid et par stykker som falder fra, og man kan her være heldig at der bliver en plads.
I de første uger af skoleåret kan der også være et par stykker som fortryder deres valg og der kan også vise sig at blive plads