INFO-DAGE PÅ KME

MUSIKCAMP - SOMMER 2019

EFTERSKOLERNES DAG 2019

EFTERSKOLERNES AFTEN 2020

Et kreativt køkken med plads til begejstring

KME - VORES MAD!

Mad er meget mere end føde. Mad er sanseoplevelser, og mad er et politisk valg. Mad er hygge, og måltiderne er en af de vigtige motorer i dagligdagen på KME. Det ved vi, og derfor tager vi vores mad alvorligt - MED glimt i øjet. Se mere i videoen herunder.

Gode inputs er grundlaget

For os er det vigtigt, at de råvarer, vi får ind ad døren, er friske, fulde af smag og gerne lokale. Derfor tager vi altid udgangspunkt i de råvarer, som den aktuelle årstid byder på. Vi har derfor kun friske asparges på menuen et par gange i løbet af et år og kun i maj-juni, hvor de er helt friske og nyhøstede. Det samme gælder med de danske jordbær, som har ganske kort sæson. Når efteråret står for døren, begynder vi at lege med alverdens skønne rodfrugter og får masser af kål og tungere gryderetter.

Vi har netop etableret et stort areal til frugtplantage, hvor vi om et par år selv kan høste bl.a. blommer, kirsebær, æbler og pærer. Det er en rigdom for os og giver en god læring om selvforsyning for eleverne. De gode kostværdier bliver meget mere håndgribelige, når man selv kan plukke de æbler, som skal i æbletærterne til aftenkaffen.

Nu skal vi traktere!

I køkkenet huserer et team på i alt seks medarbejdere. Vi har forskellige baggrunde og forskellige funktioner. Fælles for os alle er, at vi brænder for at lave mad og for at give en masse læring til de elever, vi har i køkkenet hver uge. Det giver enorm arbejdsglæde at skabe delikate resultater i samspil med hinanden, at være kreative og nysgerrige og samtidig ambitiøse i vores håndværk.

Det skal være sjovt at være i køkkenet, så derfor sætter vi en stor ære i møde eleverne på deres individuelle niveau. Nogle skal lige lære at skrælle en gulerod, andre skal lære at tilsmage en dressing, og en tredje får lov til at gange en opskrift op og bage kage til alle. Humor og leg spiller også en vigtig rolle. Derfor er det ikke sjældent, at frokosten bliver præsenteret med diverse rekvisitter og nogle gange som skuespil. Man husker lettere historien om Mortens And, når der står en flok elever, som gør historien levende.

KOM SELV OG SMAG PÅ MADEN PÅ EN AF VORES INFODAGE. MELD DIG TIL HER

Dagens menu

En frokosttallerken på KME ser aldrig ens ud fra dag til dag. Frokosten er bygget op om forskellige temaer, og vi sørger for at komme omkring alle næringsstoffer, så vi går glade og mætte fra bordet. Vi laver kærlig mad fra bunden, tilsmagt og tilberedt med respekt for traditioner, men også ofte med moderne twists. Maden skal bringe både minder frem og rykke grænser. Vi følger de nyeste trends, og laver poké bowls, nøddebrød og thailandsk blåmuslingesuppe, men slår også gerne op i de gamle, støvede kogebøger for bl.a. at lave sylte og medisterpølser fra bunden med stuvet hvidkål.

Respekt for måltidet - og for hinanden

I spisesalen sidder vi i mindre grupper og spiser sammen. Typisk seks personer ved et bord. Maden fordeles rundt på bordene, som man ville gøre det hjemme omkring sit eget middagsbord. Dette gør spisesituationen mere hjemlig og intim, men skal også bidrage til den maddannelse, eleverne gerne skal have med sig, når de forlader KME. De skal kende til pligter og bordskik, sende maden rundt til hinanden og rydde af bordet, når der bliver sagt velbekomme. Vi bestræber os på at ”skabe” dannede unge mennesker, med respekt både for mad og hinanden.

Når den sidste krumme er spist

KME’s tilgang til råvarer, tilberedning og måltidet som samlingspunkt er et af skolens fyrtårne. Dagligdagen ville halte, hvis vi tog let på opgaven. Elevgruppen ville blive mindre sammentømret - og mere sultne, når der ikke var mad på bordet.

Vores mad giver en glad og velfungerende skole.