Fordyb dig i musik fra perioden 1700-1900.

Klassisk linje på KME er en fantastisk mulighed dig, der spiller et klassisk instrument. Du vil her møde andre unge, der brænder for klassisk musik, og sammen vil I få en masse oplevelser i et spændende musikmiljø. Vi garanterer dig, at du har rykket dig musikalsk, når året er gået.
Undervisningen, der tager udgangspunkt i klassisk musik fra 1700-1900-tallet, omfatter:

• Sammenspil i mindre grupper med alsidigt repertoire og stort hensyn til den enkeltes niveau.
• Musikteori og hørelære på alle niveauer
• Musikhistorie bl.a. gennem koncerter/operaforestillinger, vi skal ud at opleve
• Nye koncertformer inden for klassisk musik, hvor billedkunst, lyssætning og musikvideo inddrages.

Du vælger mellem rytmisk og klassisk sammenspil inden du starter på skolen. Hvis du vælger klassisk sammenspil, vil du kunne vælge et rytmisk profilfag, og på den måde kombinere de to interesser.

Der er undervisning i klassisk sammenspil 4 lektioner om ugen

Læs her, hvad tidligere KME-elever siger om at gå på klassisk linje

Carina Blois klassiskJeg udviklede mig utroligt meget mens jeg gik på KME, både personligt og musikalsk. Der var et meget inspirerende musikmiljø på efterskolen, med mange forskellige genrer samlet på ét sted. Jeg fik stor musikalsk erfaring med mig gennem sammenspil og koncerter. Ligeledes oplevede jeg en personlig udvikling ved at turde stille mig op, både med mit instrument, men også uden ved f.eks. skuespil, dans og kor. Via valgfag, fik jeg muligheden for at undervise en gruppe børnehavebørn i sang og musik, en oplevelse, der virkelig gav mig lyst til at ville det med musikken! Det betød meget for mig at møde andre unge klassiske musikere, og vi havde et rigtig godt fælleskab på klassisk linje på tværs af både årgange, evner, ambitioner og erfaringer. Undervisningen var meget spændende, lærerig og godt tilrettelagt efter de        enkeltes kunnen. For midt vedkommende var undervisningen i teori og klaver på et niveau, så jeg blev klar til optagelsesprøven på MGK.

Carina Kjærsgaard Blois, tidligere elev fra årgang 2003-2004, arbejder nu som klassisk fløjtenist og musikpædagog, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Ida klassisk

At gå på klassisk linje på KME har betydet for mig, at jeg fik de musikalske færdigheder, som fik mig ind på min drømmeuddannelse.

Ida S. Krogh Mølgaard, årgang 2006-2007

Simona SvenningsenAt gå på klassisk linje på KME har udfordret mig musikalsk både praktisk og teoretisk, ligesom det har givet mig et stort indblik i den klassiske musikhistorie. Hertil har fællesskabet og glæden ved musikken gjort mit efterskoleår uforglemmeligt.

Simona Svenningsen, årgang 2011-2012

Følg også med i vores aktiviteter på vores AKTIVITETS-BLOG

Herunder kan du læse mere om klassisk sammenspil på KME i vores folder og se videooptagelser fra tidligere årgange: